Pizza de pepperoni

Sabem que molts de vosaltres sou fans de la pizza pepperoni, i per això, us recomanem que si viatgeu a Itàlia no la demaneu, ja que o no sabran què servir-vos o, si no us portaran una rica pizza vegetal de pebrots. A continuació, us expliquem on va néixer el terme pepperoni i el perquè de la confusió.

Malgrat que és gairebé igual que ‘peperoni‘, pebre vermell o pebrots en italià, la paraula ‘pepperoni‘ (amb dues p) en realitat no vol dir res al país transalpí. És als Estats Units, en canvi, on el terme adquireix sentit, ja que va ser allà on es va inventar. Això sí, per immigrants italoamericans.

Atès que utilitzaven pebre vermell en la seva elaboració, els descendents d’italians als Estats Units van decidir denominar com ‘pepperoni‘ a l’embotit de gust picant que realitzaven inspirat en el salami italià. Per tant, es considera que el pepperoni és un embotit que va néixer als Estats Units.

A causa del seu sabor fumat i saborós, el “pepperoni” de seguida va conquerir els paladars de tots els nord-americans que no van trigar a incloure-ho en un dels seus plats favorits: la pizza. I la veritat és que, avui en dia, ningú dubta que el pepperoni queda perfecte en una pizza. Per això, s’ha convertit en un dels ingredients més utilitzats en pizzeries de tot el món.