Pizza artesanal: 5 requisits bàsics

Què és el que fa que una pizza artesanal pugui denominar-se com a tal? En aquest post t’expliquem les bases que ha de complir tota pizza artesanal que es preï.

Una pizza “normalita” la podem trobar en gairebé qualsevol cantonada, sempre que no sigui una pizza específica el que anem buscant. Però si el que busquem és tot un canó de pizza, és a dir, una pizza artesanal amb ingredients de la més gran qualitat i que puguem etiquetar sense eufemismes com una autèntica pizza artesanal, això ja requereix un desplegament de mitjans que no es troben a l’abast de totes les pizzeries. I a l’Escenari de pizzes podem afirmar que tenim els mitjans al nostre abast (ingredients de la màxima qualitat, procés d’elaboració artesanal i el millor equip humà) per a elaborar les millors pizzes artesanes del principat.

Quan diem que la nostra pizzeria és artesanal no ho fem perquè ens agradi com sona el concepte (seria això possible en un negoci seriós?), sinó perquè sabem que tot l’esforç que posem en cada pizza es sosté sobre els fonaments bàsics d’una pizza artesanal al 100%.

Vols saber les 5 claus essencials d’una autèntica pizza artesanal? A continuació ho resumim en cinc aspectes bàsics que tota pizza artesanal que es preï ha de complir rigorosament:

  • Massa preparada amb massa mare.
  • Ingredients frescos, de la granja o de l’horta.
  • Preparada sempre al moment.
  • Cuinada al forn de pedra refractària.
  • Controlada a mà durant tot el procés de cocció.

MASSA MARE
Ja ho saps: les nostres pizzes estan elaborades amb massa mare que cuinem a altes temperatures fins a desprendre les aromes i essències naturals dels seus ingredients. El resultat és una base deliciosa i fàcil de digerir, a més d’unes vores gairebé hojaldrados que mai deixaràs al plat. Aquí es menja tot.

INGREDIENTS FRESCOS
En els nostres pitjors malsons apareix un xampinyó de lata saludant-nos des de la teva casa després d’un immediat lliurament. I és que per a nosaltres els ingredients comparteixen tot el protagonisme de qualsevol pizza juntament amb la base. Xampinyons, albergínies, tomàquet, qualsevol ingredient que es posi sobre la base de les nostres pizzes es mereix tots els nostres respectes. I tu també.

MASSA PREPARADA AL MOMENT
Una pizza artesanal només entén de productes frescos al 100%.

FORN DE PEDRA REFRACTÀRIA
Un forn que permet la cocció de la pizza a través de dos tipus de transmissió de calor: per conducció, és a dir, la transferència de calor que es transmet directament entre la superfície refractària del forn i la massa de la pizza per contacte directe. I en segon lloc, per convecció, a causa del contacte amb l’aire calent que hi ha en el forn. Causant un acabat perfecte.

PROCÉS DE CONTROL MANUAL
A diferència d’altres pizzeries que produeixen pizzes en cadena, cadascuna de les nostres pizzes porta la supervisió dels nostres mestres pizzers al llarg de tot el procés de cocció fins a trobar el punt just per a servir-la en la teva taula. És el toc humà el que li dóna el valor final a cadascuna de les nostres pizzes.

Ja ho veus: aquí no hi ha més secret que les coses ben fetes. Quan vulguis gaudir d’una pizza realment artesanal, cerca i tria l’opció correcta.